Måste man äta kolhydrater för att få resultat av styrketräning? Eller kan det fungera lika bra med minimalt med kolhydrater?
Kan världens bästa drog hjälpa oss att stävja aptiten, äta mindre och gå ner i vikt? Det plus mycket mer i veckans nyhetsbrev.
Forskning på fenomenet "interference effect" (att en träningseffekt konkurrerar ut en annan) är förvirrande. I en översiktsartikel får vi trots det pra…
Forskare har undersökt hur metabolismen förändras genom livet. Resultatet får oss att ifrågasätta ett vanligt påstående om varför det blir svårare att …
Så får du extra fördelar - i kampen mot muskelförtvining och andra mindre bra träningseffekter - med "proteindistribution".
Eller räcker det att avsluta set ett par reps ifrån? Att veta hur tungt du ska träna inte lätt. Den här studien ger oss kunskap och förståelse för en f…
Sömnbrist ökar hunger och försämrar fettförbränning - även med ett kaloriunderskott. Det visar resultatet av den här studien.
Podd: Lyftarbälte och andningsteknik i praktikListen now (7 min) | Använd inte bälte förrän du har lärt dig det här knepet. En bonuspodd för dig som är betalprenumerant på nyhetsbrevet.
See all

Kraftsport och vetenskap - med Mathias Zachau